Φροντιδα Γαντιου

Ο τερματοφύλακας πάντα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση ώστε να φεύγει από το γήπεδο νικητής. Το ίδιο ισχύει και για τα γάντια του. Για να έχουν την μέγιστη απόδοση τα γάντια χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή εντός και εκτός  γηπέδου.Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα θα επεκτείνεται την διάρκεια ζωής του γαντιού σας και θα εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του. 

Πριν από τον αγώνα

Πλύσιμο!
Η παλάμη θα πρέπει να πλένεται με χλιαρό νερό πριν από την πρώτη χρήση, ειδικά αν τα γάντια σας είναι καινούρια.Αυτό εξασφαλίζει ότι κάθε υπόλειμμα σαπουνιού το οποίο ήταν αναγκαίο για την παραγωγή του γαντιού έχει εξαφανιστεί.  

Χορεύοντας στην Βροχή!
Τα γάντια τύπου aqua πρέπει να ξεπλένονται με ζεστό νερό (35 έως 40°C) μια, δυο ώρες πριν από κάθε χρήση. Αυτό εγγυάται ιδανική πρόσφυση σε υγρές συνθήκες. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε διαρκώς τις παλάμες υγρές κατά την διάρκεια του αγώνα ή προπόνησης 

Μετά τον αγώνα

Ξέπλυμα!
Το latex των γαντιών είναι πολύ λεπτό υλικό και επομένως απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα ακόμη και μετά τον αγώνα.Το χώμα και η σκόνη μειώνουν την ικανότητα πρόσφυσης και πρέπει να απομακρύνονται γρήγορα. Πλύνεται τα γάντια σας με ζεστό νερό (max 50°C) χρησιμοποιώντας ένα πανάκι καθαρισμού / ειδικό διάλυμα. Αποφεύγεται να τα βάζετε μέσα στο πλυντήριο. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε μέρος μακριά απο τις ακτίνες του ήλιου και τα θερμαντικά σώματα.    

Αποθήκευση!
Εκτός του καθαρισμού και που αποθηκεύεται τα γάντια σας εκτός αγώνα παίζει σημαντικό ρόλο. Οι υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να καταστρέψει το latex. Για αυτό το λόγο κρατάμε τα γάντια μας μακριά από την έκθεση τους στον ήλιο. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες τσάντες που προσφέρουν αποτελεσματική προστασία.

keepitAll & carry on!
H τριβή είναι ζήτημα για κάθε τερματοφύλακα. Όσο πιο αφρώδες είναι η παλάμη τόσο καλύτερη πρόσφυση έχει το γάντι αλλά φθείρεται και πιο εύκολα. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι οι ιδιότητες του latex διαρκούν έως ότου φθαρούν εντελώς οι παλάμες.  Υπάρχουν ειδικά σπρέι που θα βοηθήσουν στο να βελτιωθούν οι ικανότητες πρόσφυσης ενός γαντιού.