Τι είναι το KEEPERsport Golkeeper Day;

 

 

  • Γιατί 11/11;

    Ο αριθμός 1 είναι παγκοσμίως γνωστός ως ο αριθμός του αρχικού τερματοφύλακα. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα τερματοφυλάκων μιας ποδοσφαιρικής ομάδας βρίσκεται συχνά στο νούμερο ένα, δύο και τρία. Ένας μεγάλος αριθμός ενεργών και πρώην κορυφαίων τερματοφυλάκων είναι εκπρόσωποι της ένδοξης φανέλας με αριθμό 1. Για εμάς λοιπόν είναι προφανές ότι στις 11 Νοεμβρίου. για να τιμήσει όλους τους τερματοφύλακες παγκοσμίως.

    Φυσικά, οι διακοπές μας ισχύουν και για τερματοφύλακες με διαφορετικούς αριθμούς φανέλας. Το πιο γνωστό επίκαιρο παράδειγμα αυτού είναι ο Ιταλός Gianluigi Donnarumma. Ο τερματοφύλακας της PSG φοράει το νούμερο 99 από την εποχή του στην Μίλαν, καθώς γεννήθηκε το 1999.

    Διασκεδαστικό γεγονός: Υπήρξαν επίσης μερικοί παίκτες εκτός γηπέδου που φορούσαν το νούμερο 1 στις φανέλες τους. Ο Τζόναθαν ντε Γκουσμάν στην Κιέβο Βερόνα και ο Παντελής Καφές στην ΑΕΚ, μεταξύ άλλων, προκάλεσαν μεγάλο ενθουσιασμό με την επιλογή τους στο νούμερο.

Τι γιορτάζουμε;

Η Ημέρα Τερματοφύλακα είναι αφιερωμένη σε όλους τους τερματοφύλακες στον κόσμο. Η απόδοση ενός τερματοφύλακα εκτιμάται πολύ σπάνια. Τα λάθη συνήθως θυμούνται πιο εύκολα από τις καλές ενέργειες παιχνιδιού. Ακόμα κι αν ως τερματοφύλακας έχετε κάνει μεγάλες αποκρούσεις σε όλο το παιχνίδι, ένα μόνο λάθος τιμωρείται συχνά. Ενώ ένας επιθετικός μπορεί να αναπληρώσει μια κατά τα άλλα κακή απόδοση με ένα μόνο γκολ.

Το καλύτερο παράδειγμα της έλλειψης εκτίμησης για έναν τερματοφύλακα είναι η απονομή της Χρυσής Μπάλας. Ο Λεβ Γιασίν είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας που ανακηρύχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής. Ως εκ τούτου, εμείς στο KEEPERsport θέλουμε να δώσουμε σε όλους τους τερματοφύλακες παγκοσμίως, ανεξάρτητα από το παιχνίδι και την ηλικιακή ομάδα, την αναγνώριση που τους αξίζει. Γι' αυτό γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου. Ημέρα τερματοφύλακα με όλους τους τερματοφύλακες του κόσμου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΩΡΑ

Μείνετε πάντα ενημερωμένοι! Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε πρώτοι νέα και αποκλειστικές προσφορές.

 

 

Η ιστορία του τερματοφύλακα

Αν και το άθλημα του ποδοσφαίρου υπάρχει από το 1863, μόλις το 1903 γεννήθηκε ο τερματοφύλακας. Σύμφωνα με το πρώτο βιβλίο κανόνων του 1863, κάθε παίκτης εξακολουθούσε να επιτρέπεται να παίρνει την μπάλα στα χέρια του. Μετά από μια αλλαγή κανόνα το 1871, μόνο ένας παίκτης μπορούσε να πάρει την μπάλα στα μισά του δρόμου. Δεδομένου ότι αυτός ήταν ακόμα επίσημα παίκτης γηπέδου, συνήθως φορούσαν ένα καπέλο για να τον ξεχωρίζουν από τους άλλους παίκτες. Εκείνη την ώρα, οι παίκτες του γηπέδου μπορούσαν να εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ενημερώνοντας τον διαιτητή και δίνοντας το καπελο.

Από το 1903 και μετά ορίστηκε ο χώρος του πέναλτι και δημιουργήθηκαν στολές τερματοφυλάκων. Γεννήθηκε η θέση του τερματοφύλακα. Ο κόσμος έπαιζε ακόμα με γυμνά χέρια μέχρι τη δεκαετία του 1920, πριν χρησιμοποιηθούν τα πρώτα γάντια τερματοφύλακα. Αυτά κατασκευάζονταν κυρίως από δέρμα ή μαλλί. Μόλις τη δεκαετία του 1970 οι πρώτες εταιρείες άρχισαν να παράγουν γάντια τερματοφύλακα με στοιχεία λαβής από λατέξ. Μετά άρχισε η ανάπτυξη.

Διασκεδαστικό γεγονός: Το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα γάντι τερματοφύλακα κατοχυρώθηκε από τον Βρετανό William Sykes το 1885, σχεδόν 90 χρόνια πριν η βιομηχανία αρχίσει να ενδιαφέρεται για την παραγωγή γαντιών τερματοφύλακα.